Menu

Nieuwe site maken

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Het lijkt onzinnig om een CMS systeem te installeren voor een website met maar een paar pagina’s. Toch kunt u het beter wel installeren. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Over CMS systemen kunt u op de pagina Mijn website samenstellen meer lezen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.