Menu

Nieuwe site maken

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Uw eigen website met CMS pakket. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.