Menu

Nieuwe website beginnen

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Content kan in veel gevallen als platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Een CMS pakket neemt de moeilijke kant van het website maken voor u uit handen. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Er zijn nog meer voordelen die het gebruik van een CMS programma met zich meebrengt. De tekst Je website beheren is een goede bron van informatie omtrent dit onderwerp. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Wel moet u natuurlijk weten in welk scherm u iets wijzigt. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.