Menu

Nieuwe website bouwen

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Wilt u iets veranderen aan uw site, dan doet u dat bij een CMS pakket via een centrale beheeromgeving op uw website. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Neem Website beheer informatie door wanneer u meer te weten wilt komen over CMS software. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.