Menu

Over CMS beheer

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het aanmaken van de tabellen in de database echter doet het CMS pakket vaak wel zelf.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Een aanrader is de pagina CMS betekenis. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De inloggegevens hiervoor stelt u tijdens de installatie van het CMS pakket in.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.