Menu

Over CMS beheer

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Het artikel CMS systeem leren is een voorbeeld van een goede informatiebron. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.