Menu

Site bouwen

Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Het is niet leuk als er technische problemen daarbij komen kijken. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Het artikel Wat is een CMS is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.