Menu

Site maken

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Het systeem phpBB is uitermate geschikt voor een forum. Maar voor een webshop weer niet. Blijf in de gaten houden of een bepaald CMS systeem wel geschikt is voor het beheer van uw website. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

Wellicht was u al langer van plan om uw website met een CMS te beheren. Door de pagina De afkorting van CMS te lezen, komt u hier meer over te weten. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Tevens is het aanmaken van een database vaak een noodzakelijke stap. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Geregeld komt het voor dat een installatie script deze instellingen voor u invult in de juiste bestanden.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.