Menu

Site ontwerpen

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. Het grote voordeel van een CMS systeem is dat er weinig verstand van de techniek nodig is om ermee te werken. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Op het meest goedkope webhosting pakket kunt u al een CMS systeem installeren. Kies wel voor een pakket waarbij u een database kunt gebruiken. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Het is raadzaam om Eigen startpagina door te nemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Er is vaak een installatieprogramma beschikbaar welke u hierbij kan helpen. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.