Menu

Startpagina beheer

Een eigen startpagina samenstellen biedt een aantal voordelen. In eerste instantie kunt u uw favoriete websites op uw startpagina plaatsen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Het aanmeldformulier hiervoor is op de meeste websites vrij snel te vinden via de homepagina. Een startpagina website waar u een eigen dochterpagina mag maken, is meestal via eenvoudige Google zoekopdrachten te vinden. Veel geschikte startpagina websites zijn te vinden via zoektermen zoals “startpagina aanmaken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Overigens zult u op veel sites ook een algemene linkpagina mogen maken. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan bent u iets vrijer in de keuze voor het subdomein.

Een kloppend e-mailadres is belangrijk bij de registratie. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Ontbreekt deze extra actie, dan nog is het fijn om een e-mailadres in te voeren dat correct is. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

Op verschillende websites is informatie te vinden omtrent het samenstellen van uw eigen startpagina. Zo is Een eigen startpagina maken het doornemen waard. Het scheelt een hoop wanneer u vooraf weet welke stappen nodig zijn. Want het aanmaken van de startpagina is het begin. Daarna zal er regelmatig onderhoud aan de startpagina gepleegd moeten worden. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Uw startpagina zal doorgaans leeg zijn direct nadat u het heeft aangemaakt. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. In de regel maakt men meer rubrieken. Een rubriek heeft altijd een titel. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Door op deze manier te werken, rangschikt u de links naar onderwerp of deelonderwerp. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.