Menu

Uw eigen startpagina online zetten

Het is voor bedrijven altijd interessant wanneer de online vindbaarheid goed is. Het groter worden van uw klantenbestand is dan min of meer gegarandeerd. Handig daarbij zijn backlinks vanuit andere websites. Startpagina’s zijn een voorbeeld van pagina’s die u zelf kunt aanmaken en waar u dergelijke links kunt plaatsen. Veelal is dit kosteloos. Uw geheel eigen startpagina website opzetten is een andere optie.

Een nadeel van een startpagina samenstellen op de website van iemand anders is er wel. De beheerder kan uw startpagina zomaar verwijderen. Er is voor de websitebeheerders geen verplichting tot opgaaf van een reden. Sterker nog, men hoeft u zelfs niet op de hoogte te stellen van de verwijdering.

Op de pagina Uw Nederlandse startpagina maken kunt u meer lezen over een oplossing voor dit probleem. Een startpagina website kunt u ook zelf beginnen. Alles wat ervoor nodig is, is een startpaginascript en webhosting. U bent dan niet van anderen afhankelijk. U betaalt voor de hosting dus uw website zal niet zomaar van het internet kunnen verdwijnen. U kunt dit zien als het kopen van een bepaalde zekerheid en continuïteit.

Heeft u al webhosting, dan is de kans groot dat u de startpagina website daar er gewoon bij kunt zetten. Meer dan één website op een hosting pakket onderbrengen is vaak mogelijk. Als dit zo is, dan heeft u voor hosting dus geen extra kosten bovenop de kosten die u al heeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan is een tweede pakket niet zo heel duur. Het aanschaffen van een tweede pakket zullen de kosten uiteindelijk dus niet zijn.

Het grote voordeel van een startpaginascript is ook dat u links kunt verkopen op uw website. Het systeem kan daarbij zelf controleren of er is betaald en de aangemelde link vervolgens toevoegen. Het aankoopbedrag kunt u dus in veelvoud terugverdienen met een startpaginascript. Heeft u tijd om met een startpaginascript aan de slag te gaan? Met een startpagina script heeft u een goede basis voor een winstgevende website.