Menu

Uw eigen website met CMS

Bij het zoeken naar informatie over een nieuwe website komt u de term CMS regelmatig tegen. Een CMS zorgt ervoor dat u eenvoudig content van uw website kunt beheren. Een installatiescript zorgt ervoor dat het CMS eenvoudig kan worden geïnstalleerd.

Vaak is het niet nodig om u druk te maken over de opmaak van de website. Het artikel Website beheer informatie bevat meer informatie over dit onderwerp. Uw tekst wordt automatisch in de juiste opmaak getoond door het CMS pakket. Het is dus ook zonder HTML-kennis mogelijk om een website in elkaar te zetten. Kennis van deze talen is wel nodig wanneer u geen enkele vorm van website builder of CMS zou gebruiken.

Maakt u geen gebruik van een CMS pakket, dan is er voor elke pagina een apart HTML bestand nodig. Dit wordt al snel onoverzichtelijk naarmate de website er content bij krijgt. Een CMS voert centrale code uit doe vervolgens de juiste gegevens uit de database ophaalt. Veel HTML codes moet u zonder CMS pakket ook nog eens in ieder HTML bestand herhalen.

Bedenk maar eens wat u zou moeten doen wanneer u simpelweg de op iedere pagina getoonde contactgegevens wilt wijzigen. Zonder CMS systeem zal elk HTML bestand dan moeten worden aangepast. Wanneer de site met een CMS goed is opgezet, hoeft u de wijziging slechts eenmaal door te voeren. Het beheer van een CMS website is ook veel makkelijker over te dragen aan een ander. Zijn er geen beheertools, dan kunt u de website alleen aanpassen door de broncode te bewerken.