Menu

Uw nieuwe startpagina bouwen

Weet u wat een startpagina is? Dat is een online gids voor websites. Vaak is een dergelijke website in diverse dochterpagina’s onderverdeeld. De dochterpagina’s worden vaak per thema aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Dat kunt u op diverse websites doen die via Google eenvoudig te vinden zijn.

Het is overigens best toegestaan om over meer onderwerpen links op uw startpagina toe te voegen. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

Een eigen startpagina maken, daarover is op Een Nederlandse startpagina samenstellen meer informatie te vinden. Tevens zijn er voor het maken van een goede startpagina tips te vinden op die website. U kunt via Google zoeken op “startpaginascript” wanneer u zelf een startpagina website op touw wilt zetten. Het is niet lang geleden dat er nog een modern script hiervoor is uitgekomen. U zult wanneer u het zelf bouwt, veel tijd kwijt zijn. Veel technische issues die u bij zelf programmeren tegenkomt. daar heeft een startpaginascript al een oplossing voor.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Onderscheidend vermogen is belangrijk. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Veel startpagina’s bevatten immers alleen links. Uw startpagina kan zich onderscheiden van de rest wanneer u deze anders maakt dan de andere pagina’s.

Het plaatsen van banners of advertenties is het overwegen waard wanneer het goed loopt met de hoeveelheid bezoekers. U kunt bijvoorbeeld Google Adsense advertenties weergeven op uw pagina. Zo kan het behoorlijk lucratief worden.