Menu

Uw nieuwe startpagina bouwen

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Heeft u zelf websites, dan is een gratis startpagina een prima middel om ze te promoten. De mogelijkheid tot geld verdienen met uw startpagina bestaat ook.

Voordat u een eigen startpagina kunt maken, is registratie van een nieuw account nodig. Het aanmeldformulier voor uw eigen startpagina is op veel websites vrij eenvoudig te vinden. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “eigen startpagina maken”.

De naam van het subdomein waar uw startpagina op komt te staan, mag u zelf kiezen. Aangeraden is om een beschrijvende naam te verzinnen. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. Doorgaans zullen er links over meerdere onderwerpen op zo een startpagina staan. Dan is een algemene naam prima.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Soms dient u op een bevestigingslink te klikken waarmee uw aanmelding definitief wordt gemaakt. De website zal deze bevestigingslink per e-mail naar u opsturen. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Bij het niet meer weten van het wachtwoord, kunt u namelijk herstelinstructies aanvragen. Instructies voor wachtwoordherstel ontvangt u per e-mail. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Op Een nieuwe startpagina maken is bijvoorbeeld informatie te vinden. Wanneer u op voorhand weet wat u te wachten staat, dan scheelt dat weer. Wanneer de pagina is gevuld, zal er ook onderhoud aan de pagina nodig zijn. Op de website waarnaar wordt verwezen in de link staan meer artikelen over startpagina aanmaken.

Na het aanmaken is uw startpagina doorgaans leeg. U kunt pas een link toevoegen aan de startpagina wanneer u eerst een rubriek heeft aangemaakt. In de rubriek kunt u links plaatsen. Er worden doorgaans een aantal rubrieken aangemaakt. De rubriek dient altijd een titel te hebben en daarom is dit meestal een verplicht veld. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.