Menu

Uw nieuwe website maken

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Immers kan het zijn dat u de site later wilt uitbreiden. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Betekenis CMS. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.