Menu

Uw nieuwe website met CMS

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. CMS systemen bevatten oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. Hiervoor heeft het CMS pakket vaak een controlepaneel.

Wilt u meer weten over de voordelen van een CMS systeem? U leest er meer over op CMS beheer. Er zit in veel gevallen een installer script bij die u ondersteunt bij de installatie. Het installatieprogramma doet bepaalde aanpassingen in bestanden voor u.

Aanpassingen aanbrengen in bestanden zal met een CMS systeem niet zo vaak meer nodig zijn. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Veel CMS systeem zijn dan ook modulair opgebouwd waarbij elk scherm over een specifiek gedeelte van de website gaat.