Menu

Uw nieuwe website samenstellen

Gedurende het zoeken naar informatie bent u de term CMS vast al tegengekomen. Met een CMS pakket kunt u zonder technische kennis nodig te hebben onderhoud plegen aan uw site. Het is een stuk programmatuur dat op uw webhosting pakket moet worden geïnstalleerd.

Over de opmaak van de website hoeft u zich doorgaans geen zorgen te maken met een CMS systeem. De bezoeker zal uw content in de juiste opmaak op de website zien. Daar zorgt het cms beheer voor. Hierdoor is het niet nodig om verstand van opmaaktalen te hebben. Wilt u geen tools voor het beheer gebruiken, dan is HTML en CSS leren de enige optie.

Maakt u geen gebruik van beheersoftware dan zult u voor iedere pagina op uw site een individueel HTML bestand moeten aanmaken. Dit wordt al snel onoverzichtelijk naarmate de website er content bij krijgt. Gebruikt u een CMS dan komt een request bij centrale code binnen. Deze code haalt de inhoud voor de specifieke pagina op. De situatie bij een CMS pakket is een stuk beter onderhoudbaar. U heeft minder bestanden nodig en er is minder sprake van herhaling van HTML code.

Bijvoorbeeld de situatie waarbij het telefoonnummer van uw bedrijf verandert. Wordt er geen CMS pakket gebruikt op uw site, dan zult u de wijziging in iedere file moeten doorvoeren. Heeft u een CMS pakket, dan is de kans groot dat de wijziging slechts 1x gedaan hoeft te worden en dat het dan direct overal is aangepast.

Het overdragen van het beheer is ook makkelijker te doen als het een website met CMS betreft. Websites zonder CMS systeem kunnen alleen worden gewijzigd door mensen met kennis van HTML en CSS.