Menu

Uw website samenstellen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Waar u zonder CMS systeem voor elke pagina een HTML bestand zou moeten maken, slaat een CMS pakket de website inhoud op in een database. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Om hier achter te komen raden wij u het artikel Een site voor startende ondernemers aan. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Bij het gebruik van een CMS systeem wordt de noodzaak om dingen in bestanden aan te passen een stuk minder. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.