Menu

Website beheer

Vroeger moest men bij iedere wijziging aan de website een bestand op de server aanpassen. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Betekenis CMS. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.